Salsa Festivals in België - Salsa dansen in Belgium

 
 

Antilliaanse Feesten :

Sinds 1983 toverde men Hoogstraten ( Blauwbossen) in de maand augustus elk jaar om in een een aangenaam exotisch eiland met heerlijke Caribische ritmes vol opzwepende muziek in een uniek festival barrio.

De unieke doorgedreven programmering van Lode Verscheuren heeft van het festival één van de het grootste Caribische muziekfestival van Europa gemaakt. Een overzicht van latino artiesten kan men vinden op de website onder historiek en de lijst is indrukwekkend! Ook op het campingfeest krijgt men de sfeer van een exotisch eiland dat steeds op donderdag van start gaat met een live optreden. Tussen de tentjes dansen duizenden salseros kampeerders in afwachting van het grootste Caribische salsa festival van België op vrijdag en zaterdag. www.AntilliaanseFeesten.be

 
Antilliaanse Feesten Hoogstraten Belgie

Like Salsa.be on facebook

Afro Latino festival Bree België
 

Afro Latino Festival


In een groene oase net buiten Bree (Opitter) rijst sedert 1999 eind juni een uniek 3-daags totaalfestival uit de grond. De ambitie van het Afro-Latino festival is om representatieve livemuziek te programmeren in de beste omstandigheden en met de beste artiesten. Tijdens de recente jaren stonden ondermeer de volgende latingrootheden exclusief voor België of de Benelux op het Afro-Latinopodium: Juan Luis Guerra, Prince Royce, Africando, Oscar d’Leon, Sonora Carruseles, DLG, La 33, Adalberto Alvarez, Elito Revé, Gente de Zona, Charanga Habanera, Havana d'Primera, La Excelencia, Orquesta SCC, Tromboranga, La Sucursal S.A., Fonseca, Daddy Yankee, Tego Calderon, Farruko, Vena (ex-Aventura), Manolito y su Trabuco, Roberto Fonseca,...

De 4 podia zijn opgesteld in grote luxe tenten met perfecte dansvloer en tropische aankleding. Daarnaast worden de salseros in de inmiddels beruchte Hacienda (spiegeltent) door meerdere DJ’s in de watten gelegd met de hotste Salsa, Merengue en Bachata.

Naast de beste Salsa- en Latinomuziek komen ook andere Caribische, Afrikaanse en Zuid-Europese genres aan bod. Op de website vindt u een volledig overzicht van alle artiesten die in het verleden, vaak exclusief voor de Benelux, naar Bree zijn afgezakt. www.afro-latino.be


Polé Polé Festivals :

Elke zomer trekken duizenden salseros naar 3 Polé Polé festivals.
Polé Polé Gent 10 dagen (tijdens de Gentse Feesten): Een exotische clash van urban, rock en soul music. Een unieke setting. Een drijvend festivaldorp. Meer dan veertig internationale bands en DJ’s, food and cocktails, afterparty’s, all day and all night. Ter info : voor veiligheidsredenen wordt de site bij grote drukte afgesloten. Dus wees steeds op tijd.

In augustus is het "Lola Beach: Een spetterende clubnight op het strand. Back to the roots! Polé Polé is terug in Duinbergen met een nieuw concept: Lola Beach. Nog steeds het fantastische decor, nog steeds de uitzinnige Polé Polé-vibe, maar deze keer met de focus op de spetterende dj-sets, live on the beach.

Als afsluiter in de maand augustus Polé Polé Beach: De mix van zon, zee en musique exotique is nog steeds onovertroffen. Polé Polé Beach serveert al elf jaar een spetterend menu met ingrediënten om van te smullen: een uniek decor op het strand van Zeebrugge, de beste internationale DJ’s, latin partyvibes, all night long on the beach. Polé Polé: passionele ritmes in het zand, verleidelijke cocktails in de hand.

 Polépolé Gent Gentse Feesten - Polé Polé Beach Strand Zeebrugge - Lola Beach te Duinbergen