Salsa artiesten - ontstaan van de salsa - oorsprong salsa
 

Oorsprong of ontstaan van de salsa.

Salsa zou ontstaan zijn in de jaren 1960-70 in New York City door immigranten afkomstig uit Puerto Rico en Cuba.

Het is een mengeling van Son, Mambo and Latin jazz en dus afkomstig uit verschillende culturen uit de CaraÔben en Afrikaanse ritmes. Salsa is dus een afgietsel van mambo en bestaat uit 8 tellen, waarvan tel 4 en 8 rustpauzes zijn. De basispasjes noemt men dus mambo basic.

Salsa artiesten zoals Tito Puente, Celia Cruz (koningin van de salsa), Eddie Palmieri, Hťctor Lavoe en Ray Barretto hebben ertoe bijgedragen dat de salsa hťťl bekend is geworden over heel de wereld.Volgens de Latinoís is de hoofdstad van de Salsa (als we het zo mogen noemen) Cali in Colombia. Het staat vast dat ook de meeste salsa groepen en salsa liedjes er ontstaan zijn.

Wil je meer info over het onstaan van Salsa in BelgiŽ? Klik dan hier.

Anders dan in de CaraÔben waar er maar ťťn stijl van salsa is namelijk de ďsalsa puraĒ zijn er ook nog andere stijlen o.a. de uit de Verenigde Staten afkomstige NY (New York) of LA (Los Angeles) style. In Cuba bestaat er de Rueda de Casino. (Rueda = Spaans voor wiel). Dit is een dans die in een cirkel wordt gedanst door meerdere koppels waarvan er ťťn persoon een commando (= naam van een figuur) roept en dan door de ganse groep wordt uitgevoerd.

Meer info over onze Salsa lessen kan je vinden op deze pagina.

 


Salsa artiesten - ontstaan van de salsa - oorsprong salsa.