Dj El Rubio's Salsa Picante in Merksem (Antwerpen)

 
 
Dj El Rubio's (Antwerpen)

El Rubio's Salsa Picante in Merksem (Antwerpen)
 

El Rubio's Salsa Picante in Merksem (Antwerpen)

Hola Salseros y Salseras, ik ben DJ El Rubio en organiseer maandelijks tweemaal Rubio's Salsa Picante in Antwerpen (Merksem). Een klein beetje uitleg hoe een hobby een verslaving wordt. Mijn eerste kennismaking met Latino muziek was eigenlijk vanaf half de jaren tachtig, in een plaatselijke dansschool met de opkomst van het toen populaire liedje Lambada, de film Dirty Dancing enz..

Uitgaansmogelijkheden op latinogebied waren er toen amper aanwezig in BelgiŽ. In de loop van de jaren negentig veranderde dit stilaan en kwamen ook de eerste Cubaanse dansleraars naar Europa afgezakt om les te geven. Toen bestond nog het systeem van 3 maanden visum en 3 maanden terug naar Cuba.. Meer en meer mensen leerden salsa dansen en het ontbrak eigenlijk aan oefengelegenheid, bv. op het moment dat de Cubaanse dansleraar voor drie maanden terug naar Cuba moest.

Ik had op dat moment een handelszaak met zeer ruime industriŽle keuken en de oplossing was snel gevonden, elke dinsdagavond alles aan de kant en dansen maar. Op den duur werd dit stilaan bekend en kwam men uit heel Belgie naar "La Cocina de la Salsa" (de keuken van de Salsa).

Zo begon ik stilaan muziek aan te schaffen, te draaien op feestjes van die dansleraars, verjaardagsfeestjes van latinovrienden, gemengde huwelijksfeesten enz. Zo rolde ik er stilaan in en leerde ik spaans spreken en alle muziekstijlen kennen.

En verzamelde ik in de loop van de jaren ook een enorme verzameling CD's, eerst vooral Cubaans, Merengue, Bachata, zelfs toen de eerste voorlopers van reggaeton met Vico C, Big Boy enzÖ Nu jaren later draai ik op alle grote festivals, van de kleinste latinokroeg tot de grootste danszaal. Mijn DJ-naam El Rubio (de blonde) onstond pas in 1999 en vanaf toen begon ik professioneler te werken. Elk weekend overal ten lande draaien, vanaf 2003 mijn eigen website www.cubansalsa.be" en iets later www.salsanieuwsbrief.be". Sinds 2012 heb ik nog enkel ťťn website "www.Rubiosalsaclub.be"

Vanaf 2008 mijn eigen Rubio's "Salsa Picante" in Merksem. Op zondagavond, eerste elke tweede zondag van de maand , vanaf 2010 tweemaal per maand. Deze dansavonden worden druk bezocht en de doelstelling is niet competitief sociaal dansen van LA tot Cuba. Dus iedereen moet zijn gading vinden in een vriendelijke sfeer, of je een sterdanser bent of beginneling. De stijlen worden ook afgewisseld, Cubaanse, LA, Mambo, Cha Cha, Merengue, Bachata, Reggaeton Zouk, vleugje enz. Dit recept slaat aan en brengt salsero(a)s uit alle windhoeken naar Antwerpen op zondagavond.

Verder organiseer ik ook sinds twee jaar "Latino MŠgico", salsa in een spiegeltent in Antwerpen op dinsdag. Rubio's Salsa Picante Scala in Beveren (Oost Vlaanderen). Mijn verdere referenties als DJ El Rubio zijn o.a. Antilliaanse Feesten, Pole Pole Gent en Beach, Mano Mundo Boom, Sportpaleis Antwerpen Marc Anthony en allerhande kleine en grote losse organisaties zoals Fiesta De La Rosa, Cafť Local - Antwerpen, Club Central Gent, Cuba Bella, La Tentation Brussel enzÖ


Zondag Rubio's "Salsa Picante" in Merksem (Antwerpen). Lo mejor de la Salsa, Timba, Bachata, Merengue, Zouk enz.. op zondag.

Foto's van de Scala Salsa Picante kan je hier bekijken : Klik hier voor de foto's

 

El Rubio's Salsa Picante in Scala Beveren)Like Salsa.be on facebook